Kanjoning

Kanjoning uključuje prolazak kroz uske kamene tjesnace i kanjone u odijelu od neoprena, sa kacigom, sigurnosnim prslukom i u specijalnoj neoprenskoj obući. Ponekad se za ovu aktivnost koriste konopci i kuke za spuštanje niz teško dostupne litice. Aktivnosti koje uključuje kanjoning su preplivavanje, skakanje nerijetko sa više metara visine, spuštanje konopcima, ronjenje, pješačenje…

Kanjon Hrčavke

Lincencirani vodiči

Full HD snimak

Cijena 150€

Polasci svakog vikenda

Kanjoning avanturu organizujemo i radnim danima po potrebi i za veće grupe. Minimalan broj ljudi za kanjoning avanturu je 4 osobe.

Plan & Program

Kanjon Hrčavke je potpuno divlji kanjon koji se nalazi u Nacionalnom parku Sutjeska. Kanjon je osvojen tek prije nekoliko godina a komercijalne ture kanjoninga se organizuju tek od 2014. godine. Kanjon Hrčavke je posljednji osvojeni kanjon u Evropi.
Najatraktivniji dio kanjona dug je oko 13 kilometara, dok sam prolazak traje  pet do šest sati u zavisnosti od broja učesnika.
S obzirom na to da spada u grupu najljepših prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, vjerujemo da će vam prolazak ovim kanjonom ostati u lijepom sjećanju.

Ponuda uključuje:
 • Profesionalna oprema namjenjena za kanjoning
 • Lincencirani vodiči
 • Transport učesnika našim terenskim vozilima do početne tačke
 • Sve takse plaćene kroz Nacionalni park “Sutjeska”
 • Besplatan Full HD snimak vaše avanture Go Pro kamerama
Šta poneti na kanjoning
 • Potrebno je poneti odeću prilagođenu boravku u prirodi
 • Potrebno je poneti obuću za laganju šetnju sa jačim đonom
 • Dnevni ranac, rezervnu majicu, kabanicu i bocu za vodu
 • Sredstva za ličnu higijenu – kremu za zaštitu od sunca i komaraca
 • Fotoaparate i kamere
 • Dobro raspoloženje laughing
Najbolje vreme za kanjoning

Zimski meseci godine su prosto nemogući za kanjoning, dok prolećni meseci obično znače i visok vodostaj reka u kanjonu, koji može biti nezgodan ili pretežak za neiskusne polaznike na kanjoning, ali i za brojne profesionalce. Vodostaj reka polako opada kako odmiče i godina, tako da bi definitivno trebalo da donesete svoju odluku o tome kada otići na kanjoning prema ovoj činjenjici.

Iskusni skiperi

Svi naši skiperi i vodiči su licencirani, a naša oprema je napravljena po EU standardima!
Naš prvi prioritet je sigurnost gostiju i zato uvijek svu pažnju usmjeravamo na to da se naši gosti osjećaju bezbjedno i da uživaju u kanjoningu i ostalim aktivnostima u prirodi. 

Uključena oprema za kanjoning

Kanjoning je extreman sport ali NIJE OPASAN uz odgovarajuće mere predostrožnosti.⁣ Svi naši gosti dobijaju od nas kompletnu opremu za kanjoning.

Organizovan prevoz

U slučaju da ne dolazite vašim automobilom, naš tim za vas organizuje prevoz iz glavnih gradova u okruženju (Beograd, Podgorica, Sarajevo, Zagreb). Organizovani prevoz iz Beograda imamo svakog petka. Prevoz iz Sarajeva, Zagreba i Podgorice organizujemo za grupe od najmanje 7-8 osoba.

Usluge prevoza ne ulaze u cijenu aranžmana.